Eten en drinken

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: voedselveiligheid (HACCP-richtlijn), menu samenstellen, boodschappen, bereiden, en serveren en opruimen. De cursist is grotendeels als praktijkcasus opgezet. De cursist kijkt met een collega mee bij de verschillende stappen rondom het bedenken, bereiden en serveren van een smakelijke maaltijd.

De cursus bevat een theoriemodule en sluit af met een toets en eventueel twee herkansingen.

Leerdoel
In deze cursus leert de cursist wat hij of zij als zorgverlener kan betekenen als het gaat om eten en drinken. 

Doelgroep
Zorgverleners vanaf niveau 2 die in hun werk te maken hebben met voedselbereiding.

ADL
access_time 60 minuten
check Geaccrediteerd door:
V&VN Accr.nr. 575141 1 punt
turned_in_not Certificaat

Eten en drinken is veel meer dan het opnemen van voedingsstoffen. Ook de voorbereiding, het koken en de presentatie van eten zijn van invloed op hoe de maaltijd wordt beleefd door de zorgvragers.

Voordelen van deze e-learning

  • Studeren wanneer jij wilt
  • Altijd en overal te volgen: alleen een internetverbinding vereist
  • Accreditatiepunten worden automatisch bijgeschreven
  • Geschikt voor iedere zorgprofessional
  • Een jaar lang toegang