Evenwichtige voeding is belangrijk voor iedereen, ook voor ouderen in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg. Juist bij deze groep kan verkeerde, te weinig of te veel voeding grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Deze gevolgen kunnen met eenvoudige maatregelen worden voorkomen.
Inhoud
Deze cursus behandelt de oorzaken en gevolgen van verkeerde voeding. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de volgende onderdelen: Gezond gewicht, Evenwichtige voeding, Vitaminen en mineralen, Voedingsvezels, Vocht, Onder- en overvoeding, Screenen van de voedingstoestand van de zorgvrager, Interventies. De cursist krijgt een overzicht van passende maatregelen om over- en ondervoeding te voorkomen. De cursus eindigt met een samenvatting.
De cursus sluit af met een toets en eventueel een herkansing.
Leerdoel
Na het doorlopen kan de cursist de oorzaken en gevolgen van verkeerde voeding, over- en ondervoeding benoemen.
Doelgroep
Verpleegkundigen en verzorgenden in een zorginstelling of werkzaam in de thuiszorg.
Doorlooptijd en accreditatie
De doorlooptijd is ongeveer 1,5 uur. Geaccrediteerd bij V&VN, KABIZ en NVvPO.